logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Mån - fre 8.30 - 16.15, helger stängt

Yxhammarsgatan 8, 503 31 Borås

Top

Ryggskott & Ländryggssmärta

Osteopati kan vara mycket hjälpsamt vid behandling av ryggskott och ryggsmärta genom att använda en helhetssyn på kroppen och manuella behandlingstekniker som syftar till att lindra smärta, återställa rörlighet och främja kroppens naturliga förmåga att läka sig själv. Så här kan osteopati hjälpa vid ryggskott:

  1. Diagnostik och bedömning: Osteopaten börjar med att genomföra en noggrann bedömning av din ryggskott. De kommer att fråga om din medicinska historia, dina symtom och eventuell tidigare behandling. Sedan utför de en fysisk undersökning för att fastställa vilka områden som är drabbade och om det finns några underliggande strukturella problem.
  2. Manuell terapi: Osteopater använder olika manuella behandlingstekniker för att lindra smärta och återställa rörlighet. Det kan inkludera mjukvävnadsmassage för att slappna av spända muskler, stretchning för att öka flexibiliteten i leder och muskler, samt ledmanipulation för att korrigera eventuella felaktiga ledrörelser.
  3. Lättnad från smärta: Genom att lindra muskelspänningar och förbättra blodcirkulationen kan osteopati hjälpa till att minska smärtan som är förknippad med ryggskott. Detta kan göra det möjligt för patienten att röra sig mer bekvämt och utföra dagliga aktiviteter utan smärta.
  4. Återställande av rörlighet: Ryggskott kan leda till rörelsebegränsningar i ryggen. Osteopati fokuserar på att återställa normal rörlighet i ryggkotorna och lederna, vilket kan förbättra funktionen och minska obehag.
  5. Förbättring av kroppens självläkning: Osteopati beaktar kroppens förmåga att läka sig själv. Genom att korrigera strukturella obalanser och främja god cirkulation kan osteopati hjälpa kroppen att läka snabbare och effektivare.
  6. Individanpassad vård: Varje patient har unika behov och symtom. Osteopati erbjuder individanpassad vård, där behandlingsplanen utformas specifikt för att möta dina behov och mål.
  7. Förebyggande åtgärder: Efter att ryggskottet har lindrats kan osteopaten ge dig råd om hur du kan förebygga framtida episoder genom övningar, ergonomiska förbättringar och livsstilsråd.

Boka tid

Tryck på knappen nedan för att boka en tid för behandling.

Kontakt

+46 (0) 70-738 29 91

info@osteopaticentrum.se

Göteborgsvägen 99, 504 60, Borås

    Jag godkänner att Osteopaticentrum sparar min inskickade information så att jag får svar på min förfrågan.