logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Mån - fre 8.30 - 16.15, helger stängt

Yxhammarsgatan 8, 503 31 Borås

Top

Ryggskott & Ländryggssmärta

Vanliga symtom på ryggskott är plötslig smärta i ryggen, muskelkramper, stelhet och minskad rörlighet i ryggen. Ibland kan smärtan stråla ut till benen eller andra delar av kroppen. Ryggskott är ett vanligt förekommande besvär som kan orsaka plötslig och intensiv smärta i nedre delen av ryggen. Det kan göra det svårt att röra sig och utföra dagliga aktiviteter. Ryggskott uppstår vanligtvis när en muskel i ryggen överbelastas eller skadas.

Smärtan i ryggen som gör att det låser sig och man får problem att röra sig som vanligt. Denna krampande, huggande och onda känslan uppstår plötsligt, ibland ”från ingenstans”. Även du som har haft lite lindrigare symtom med ryggen en längre stund kan få ett ryggskott. Det kan vara disken som ligger mellan kotorna eller ledkapseln som omger en led som är upphovet till att ryggen låser sig. Även ledband är smärtkänsliga och kan vara en orsak till den plötsliga smärtan.

En osteopat kan spela en viktig roll i behandlingen av ryggskott.

Osteopaten kan undersöka patienten noggrant för att hitta den bakomliggande orsaken till ryggskottet och utveckla en individuell behandlingsplan som kan inkludera manuell terapi, massage, mjukdelsmanipulation, ledmobilisering och andra tekniker som kan lindra smärta och öka rörligheten i området.

Osteopater kan också ge råd om träning, ergonomi och livsstilsförändringar för att hjälpa patienter att undvika framtida ryggskott och förbättra sin långsiktiga hälsa och funktion.

Det är viktigt att påpeka att ryggskott kan orsakas av en rad olika faktorer och att en läkare eller specialist såsom Osteopat alltid bör konsulteras för att fastställa en korrekt diagnos och behandlingsplan för att säkerställa en säker och effektiv behandling.

Boka tid

Tryck på knappen nedan för att boka en tid för behandling.

Kontakt

+46 (0) 70-738 29 91

info@osteopaticentrum.se

Göteborgsvägen 99, 504 60, Borås

    Jag godkänner att Osteopaticentrum sparar min inskickade information så att jag får svar på min förfrågan.