logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Mån - fre 8.30 - 16.15, helger stängt

Yxhammarsgatan 8, 503 31 Borås

Top

Nackspärr & Nacksmärta

Nackspärr är ett vanligt besvär som orsakas av en plötslig muskelspänning eller muskelsträckning i nacken. Det kan uppstå när du gör en plötslig rörelse med huvudet eller sover i en konstig position under natten. Symptomen inkluderar smärta och stelhet i nacken, vilket kan göra det svårt att röra huvudet i olika riktningar såsom åt sidorna eller uppåt och nedåt.

Nackspärr kan också orsaka huvudvärk, yrsel och domningar eller stickningar i armarna eller händerna.

En osteopat kan spela en viktig roll i behandlingen av nacksmärta.

Nacksmärta är en vanlig form av smärta som kan orsakas av en rad olika faktorer, inklusive stress, muskelspänningar, felaktig hållning, skador och mer allvarliga sjukdomar.

En osteopat kan utföra en noggrann undersökning av nacken och den omgivande vävnaden för att bedöma eventuella obalanser eller begränsningar i rörelse och funktion. Utifrån detta kan de utveckla en individuell behandlingsplan som kan inkludera manuell terapi, mjukdelsmanipulation, ledmobilisering och andra tekniker som kan lindra smärta och öka rörligheten i området.

Osteopater kan också ge råd om träning, ergonomi och livsstilsförändringar för att hjälpa patienter att undvika framtida nacksmärta och förbättra sin långsiktiga hälsa och funktion.

Det är viktigt att påpeka att nacksmärta kan orsakas av en rad olika faktorer och att en läkare eller specialist såsom Osteopat alltid bör konsulteras för att fastställa en korrekt diagnos och behandlingsplan för att säkerställa en säker och effektiv behandling.

Boka tid

Tryck på knappen nedan för att boka en tid för behandling.

Kontakt

+46 (0) 70-738 29 91

info@osteopaticentrum.se

Göteborgsvägen 99, 504 60, Borås

    Jag godkänner att Osteopaticentrum sparar min inskickade information så att jag får svar på min förfrågan.