logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Mån - fre 8.30 - 16.15, helger stängt

Yxhammarsgatan 8, 503 31 Borås

Top

Nackspärr & Nacksmärta

Osteopati kan vara mycket hjälpsamt vid behandling av nackspärr och nacksmärta genom att använda manuella behandlingstekniker som syftar till att lindra smärta, förbättra rörlighet och återställa balans i nackregionen. Här är hur osteopati kan hjälpa vid nackspärr:

  1. Diagnostik och utvärdering: Osteopaten börjar med att utföra en noggrann bedömning av nackspärren. De kommer att fråga om dina symtom, medicinska historia och eventuell tidigare behandling. Sedan genomför de en fysisk undersökning för att fastställa vilka områden som är drabbade och om det finns några underliggande strukturella problem.
  2. Mjukvävnadsmassage och stretchning: Osteopaten kan använda sig av mjukvävnadsmassage och specifika stretchövningar för att lindra spänningar i nack- och skuldermuskulaturen. Detta kan minska smärta och öka flexibiliteten i området.
  3. Ledmanipulation: Genom försiktig och kontrollerad manipulation av nacklederna kan osteopaten korrigera eventuella felaktiga ledrörelser och återställa normal rörlighet. Detta kan vara särskilt användbart om nackspärren orsakats av en led som har låst sig.
  4. Andningstekniker: Osteopaten kan lära ut andningsövningar som kan hjälpa till att minska spänningar i nacke och axlar. Djupandning och avslappningstekniker kan också användas för att främja avslappning och minska smärta.
  5. Individanpassad vård: Varje patient har unika behov och symtom. Osteopati erbjuder individanpassad vård, där behandlingsplanen skräddarsys för att möta dina specifika behov och mål.
  6. Förebyggande råd: Efter att nackspärren har lindrats kan osteopaten ge dig råd om hur du kan förebygga framtida nackproblem genom övningar, ergonomiska förbättringar och livsstilsråd.

Osteopati fokuserar på att behandla hela kroppen som en enhet och att återställa balans och funktion. Genom att ta itu med de underliggande orsakerna till nackspärr och inte bara symtomen kan osteopati hjälpa till att förhindra återkommande problem och främja långsiktig nackhälsa.

Boka tid

Tryck på knappen nedan för att boka en tid för behandling.

Kontakt

+46 (0) 70-738 29 91

info@osteopaticentrum.se

Göteborgsvägen 99, 504 60, Borås

    Jag godkänner att Osteopaticentrum sparar min inskickade information så att jag får svar på min förfrågan.