logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Mån - fre 8.30 - 16.15, helger stängt

Yxhammarsgatan 8, 503 31 Borås

Top

Huvudvärk

Huvudvärk är en vanlig orsak till att patienter söker sig till osteopater. Osteopater använder en helhetsinriktad behandlingsmetod för att lindra huvudvärk, som kan orsakas av olika faktorer såsom spänningar i nacke, skuldror och rygg, problem med cirkulationen eller spänningar i musklerna.
Osteopater kommer att utföra en noggrann bedömning av patientens muskuloskeletala system för att identifiera eventuella obalanser eller begränsningar som kan bidra till huvudvärk. De kan också utföra en fysisk undersökning för att fastställa vilken typ av huvudvärk som patienten lider av. Osteopater använder sig ofta av tekniker som manipulation, massage, mjukvävnadsmobilisering och stretchövningar för att lindra spänningar och öka rörligheten i de drabbade områdena.
Vid behandling av huvudvärk fokuserar osteopater inte bara på att lindra de akuta symtomen, utan också på att förhindra framtida episoder genom att hjälpa patienten att identifiera och hantera de bakomliggande orsakerna till huvudvärken, såsom stress, dålig hållning eller överansträngning. Ifall huvudvärken kommer plötsligt, är ihållande utan lindring och om huvudvärken är en del av en allvarlig medicinsk sjukdom, såsom en hjärntumör, kan ytterligare medicinsk intervention krävas och man bör kontakta sjukvård. Det är viktigt att notera att huvudvärk kan också orsakas av allvarligare medicinska tillstånd, såsom hjärntumörer eller neurologiska sjukdomar, och i sådana fall kan ytterligare medicinsk intervention krävas. Det är alltid viktigt att konsultera en vårdgivare för att fastställa den bästa behandlingsmetoden för dina individuella behov.

Boka tid

Tryck på knappen nedan för att boka en tid för behandling.

Kontakt

+46 (0) 70-738 29 91

info@osteopaticentrum.se

Göteborgsvägen 99, 504 60, Borås

    Jag godkänner att Osteopaticentrum sparar min inskickade information så att jag får svar på min förfrågan.