logo

Welcome to Wellspring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED
From Our Gallery

Mån - fre 8.30 - 16.15, helger stängt

Yxhammarsgatan 8, 503 31 Borås

Top

Muscle Energy Technique (MET)

Detta är en behandlingsteknik som bygger på ett samspel mellan Osteopat och patient för att lindra smärta och stelhet. Det går till så att patienten själv får vara aktiv och med hjälp av sin egen muskelkraft kontra Osteopatens rörelser kan korrigera eventuell dysfunktion i en led samt tillhörande muskler, bindväv(fascia) och ligament.

Osteopaten för leden mot sin begränsning (restriktion) och patienten får sedan spänna och därmed aktivera (kontrahera) specifika muskler mot den rörelseriktning som osteopaten initierar. Detta görs i under ca 10-30 sekunder varpå patienten slappnar av och osteopaten för leden till ett nästa begränsning. Där aktiverar patienten musklerna igen mot osteopatens motstånd, ett motstånd hålls igen följt av avslappning och töjning enligt ovan. Detta upprepas tills en god rörlighet i leden uppnås.

Den primära målsättningen med tekniken att mekaniskt töja bindväv (fascia) och muskler för att återskapa balansen mellan musklerna och nervsystemet samtidigt som det sker en mobilisering av leden.

Boka tid

Tryck på knappen nedan för att boka en tid för behandling.

Kontakt

+46 (0) 70-738 29 91

info@osteopaticentrum.se

Yxhammarsgatan 8-10 503 31 Borås

    Jag godkänner att Osteopaticentrum sparar min inskickade information så att jag får svar på min förfrågan.